Föregående
Nästa

Hur fungerar 24 Pesula?

Alla 24 Pesula är självbetjäningstvätterier. Hos oss tvättar du lätt, snabbt och enligt tydliga anvisningar. 24 Pesula fungerar utan tidsbokning, dvs. alltid när en maskin är ledig kan du använda den.

I våra tvätterier har maskinerna indelats i tvätt– och mattmaskiner. Du kan välja mellan många olika tvättprogram.

Allergitestat och oparfymerat tvättmedel ingår alltid i priset. Tvättmedlet doseras automatiskt.

Om du behöver råd kan du ringa kundservicenumret 010 292 7799.

Så här enkelt är det:

 1. Fyll tvättmaskinen
 2. Stäng luckan
 3. Välj program
 4. Betala med kort

Hur tvättar jag hos 24 Pesula?

Alla 24 Pesula är självbetjäningstvätterier, dvs. du tvättar och torkar din tvätt på egen hand enligt din egen tidtabell. I självbetjäningstvätteriet tvättar du lätt, snabbt och enligt tydliga anvisningar. 24 Pesula kan användas flexibelt utan tidsbokning. En ledig maskin är alltid tillgänglig. Den återstående tvättiden visas på maskinens skärm.

Maskinerna har indelats i tvätt– och mattmaskiner. Fyllnadsmängden i alla maskiner är lämplig när det finns ett utrymme lika stort som en hand mellan tvätten och trummans övre kant.

Tvättprogrammen är 30 minuter långa. I tvättprogrammens pris ingår ett effektivt och tryggt tvättmedel som doseras automatiskt av maskinen. Vid behov kan du redan hemma behandla fläckar och särskilt smutsiga ställen med fläckborttagningsmedel. Inga andra medel används i samband med tvättarna.

I tvättprogrammen ingår hög centrifugering, vilket gör att tvätten torkar snabbare och är lättare att hantera. Avlägsnande av överflödigt vatten från tvätten genom hög centrifugering sparar dessutom energi i torkningsskedet. Tvätten kan torkas i torktumlare i 30 minuter och mattor i ett låsbart skåp med stång.

Mattor som tvättats i en plantvättmaskin kan i regel användas direkt. Läs mer om plantvättmaskiner.

Tvättpriserna står bredvid tvättprogrammen och varje maskin har en egen kod för betalning (t.ex. M1).  Betalningen görs snabbt i kortterminalen med användning av maskinens egen kod. När du betalat startar tvätten automatiskt.

Alla textilier och mattor tvättas på eget ansvar. Vi rekommenderar att du alltid följer tillverkarens tvättanvisningar. De viktigaste tvättsymbolerna och deras förklaringar hittas till exempel på webbplatsen siivous.info.

Hos 24 Pesula kan du tvätta hemtextilier. För att garantera alla kunders säkerhet får du inte tvätta oljiga textilier eller hästtäcken i tvätteriet. Det är inte möjligt att tvätta textilier som kräver kemisk tvätt i våra tvätterier. Tvätt av jordbruks- och industritextilier är förbjuden.

Vad kan jag tvätta och torka?

I våra tvätterier har maskinerna indelats i tvätt- och mattmaskiner.

Hos 24 Pesula kan du tvätta all hushållstvätt som tål att tvättas med vatten. Du kan välja mellan många tvättmaskiner av olika storlek och olika tvättprogram.

I mattmaskinerna tvättar du maskintvättbara och mjuka mattor. Alla mattor du tvättar i tvätteriet kan torkas i ett låsbart torkskåp och övrig tvätt i en effektiv torktumlare. I tvättprogrammen ingår alltid ett oparfymerat tvättmedel.

I plantvättmaskinen tvättar du mattor med hård botten som behöver tvättas på en plan yta. Kontrollera tjänstens tillgänglighet här.

I våra tvättmaskiner med hög centrifugering tvättar du alla maskintvättbara hemtextilier på en halvtimme. Alla program inkluderar ett icke allergiframkallande och oparfymerat tvättmedel som doseras automatiskt av maskinerna. Du kan tvätta bl.a. kläder, handdukar, duntextilier, sängkläder, gardiner och stora hemtextilier såsom sängöverkast och bäddmadrasser. Våra tvätterier fungerar utan tidsbokning, dvs. när en maskin är ledig kan du använda den.

 • Tvättmaskinernas storlek: Tvättmaskin 9 kg, Stor maskin 14 kg och Extra stor maskin 19 kg
 • Pris: 6 € – 18 €/maskin, under 1 €/kg,
  • Du hittar prislistan för varje maskin här.
 • Tvättprogram: 30 °C, 40 °C, 60 °C samt dunprogram. Alla program är 30 min. långa.
  • Programmen inkluderar ett icke allergiframkallande och oparfymerat tvättmedel samt hög centrifugering. Centrifugeringseffekten motsvarar cirka 1000 rpm i fråga om g-krafterna. Centrifugeringen är emellertid betydligt effektivare än i maskiner som används hemma. Tvättmaskinerna har också ett fintvättprogram där centrifugeringseffekten är hälften av den normala effekten.

TIPS! Behandla fläckar med fläckborttagningsmedel redan hemma.

Maskintvättbara, mjuka, dubbelsidiga mattor

I mattmaskinerna tvättar du alla maskintvättbara mattor på 30 minuter. Tack vare maskinernas effektiva centrifugering är det lätt att hänga de rena mattorna på tork.

 • Hurdana mattor tvättas i tvättmaskinerna med trumma
  • Mattor av natur- och konstfiber som tål vattentvätt
  • Mjuka mattor som kan placeras i trumman.
  • Dubbelsidiga mattor
 • Mattmaskinernas storlek:  I våra mattmaskiner ryms samtidigt åtminstone två stora vardagsrumsmattor (170 x 210 cm) Den riktgivande fyllnadsgränsen är 19 kg eller 7 m2.
 • Pris: När det gäller mattmaskiner är tvättens pris alltid 18 €/maskin, inklusive oparfymerat tvättmedel. Du hittar prislistan för alla maskiner här.
 • Tvättprogram: 30 °C och 40 °C samt varsam tvätt 30 °C. Alla program är 30 min. långa.
  • Programmen inkluderar ett icke allergiframkallande och oparfymerat tvättmedel samt hög centrifugering. Centrifugeringseffekten motsvarar cirka 1000 rpm i fråga om g-krafterna. Centrifugeringen är emellertid betydligt effektivare än i maskiner som används hemma. Tvättmaskinerna har också ett varsamt tvättprogram där centrifugeringseffekten är hälften av den normala effekten. 

Dammsug mattan noggrant före tvätt och behandla vid behov fläckar och särskilt smutsiga ställen med fläckborttagningsmedel. Rulla ut mattan från rullen innan du lägger den i maskinen, så att den kan rotera fritt. Efter tvätten kan du torka mattorna i torkskåp med stång.

TIPS! Lagra alltid rena mattor

Mattor med hård botten som ska tvättas plant

Med plantvättmaskinen tvättar du snabbt och effektivt mattor som behöver tvättas på en plan yta! Efter tvätten är mattan fuktig endast på ytan och klar att använda. Kontrollera tjänstens tillgänglighet här.

 • Hurdana mattor tvättas i plantvättmaskin?
  • Mattor som ska tvättas på en plan yta
  • Enkelsidiga mattor med hård botten
  • Luggmattor
 • Viktiga mått för mattor som tvättas i plantvättmaskin
  • Tjocklek 0,5 – 3 cm
  • Storlek 200 cm x 400 cm
 • Pris:
  • 6,30 – 24,90 € enligt mattans storlek. Maskinen mäter mattan före tvätt och meddelar det exakta priset. Du hittar prislistan här.

TIPS! Behandla fläckar med fläckborttagningsmedel redan hemma.

Läs mer om plantvättmaskiner!

Tvättmedel

Tvättmedel ingår alltid i tvättens pris. Tvättmedlet vi använder har genomgått allergitester och är helt oparfymerat. Tvättmedlet tillverkas av danska Novadan, som satsar på produktsäkerhet, funktion och miljövänlighet. Vi använder inte skölj- eller blekmedel i samband med något av våra tvättprogram.

För svårare fläckar rekommenderar vi fläckborttagningsmedel. Det kan du använda redan hemma.

Tvättid

I våra maskiner av professionell standard är tvättiden endast 30 minuter. Den korta tvättiden uppnås genom att ta in redan uppvärmt vatten i maskinen. Tack vare detta behöver man inte pruta på antalet sköljningar eller centrifugeringen. Tvättarna är alltså korta och effektiva. Den återstående tvättiden visas alltid på maskinens skärm.

Kuivaus

All tvätt som tvättats hos 24 Pesula kan också torkas hos oss och alltså genast användas när du kommer hem.

Tvätten torkas i högeffektiva torktumlare. I dem torkar du vardagstvätt, duntextilier, sängkläder, gardiner och stora hemtextilier på 30–60 minuter.

Mattor kan torkas i skåp med stång, där du kan låta dem torka i 24 timmar. När du har placerat mattorna på stången betalar du torkningen, låser skåpet och tar med dig nyckeln.

Betalning

Tvätt och torkning kan betalas enkelt med bank- eller kreditkort.

 • Visa: Electron, Debit och Credit
 • Mastercard: Debit, Credit och Prepaid
 • V Pay: Debit
 • JCB:  Debit, Credit och Prepaid
 • UnionPay: Debit, Credit och Prepaid
 • Diners Club
 • Discover

Transaktionen syns på ditt kontoutdrag. Betalterminalen skriver inte ut något separat kvitto. Då det är fråga om automatbetalning följer ett sådant förfarande lagen.

Vanliga frågor

Självbetjäningstvätterierna är mycket lätta att använda! Ibland uppstår ändå frågor och därför ger vi nedan några exempel på frågor som ofta ställs av våra kunder.

Om du behöver hjälp kan du ringa kundservicenumret 010 292 7799

Du kan komma till 24 Pesula utan att boka tid. Du kan tvätta alltid när en maskin är ledig och den återstående tvättiden för en upptagen maskin visas på maskinens skärm. Tack vare de korta tvättprogrammen blir maskinerna lediga mycket snabbt. De vanligaste rusningstiderna följer oftast samma rytm som butikernas rusningstider. I regel är det mest bråttom kl. 10-14 och 16-18.

 

Svar: Du behöver inte veta hur mycket din tvätt väger. Vikten är ett sätt att beskriva tvättmaskinernas kapacitet. T.ex. har maskiner som används hemma oftast en kapacitet på 6-8 kg. Tvättmaskinerna kan fyllas så att det återstår ett mellanrum lika stort som en handflata eller ca 5 cm mellan trumman och tvätten.

Svar: Våra tvättmaskiner tar in färdigt uppvärmt vatten. Därför är tvättiden kort, tvättarna effektiva och centrifugeringarna tillräckliga. Den återstående tvättiden visas på maskinens skärm.

Svar: Tvättmedlet vi använder är oparfymerat och har genomgått allergitester. Läs mer om tvättmedlet här.

Ett utrymme lika stort som en handflata ska lämnas mellan tvätten och trumman. Duntvätt ska tvättas med mera utrymme och då lämnas ett utrymme i maskinen som motsvarar ½ av trummans volym. Information om maskinernas volym hittar du här.

Alla våra maskiner har dunprogram. I tvättmaskinerna är dunprogrammet 40 °C, i de stora maskinerna och de extra stora maskinerna 60 °C. Kontrollera tvätt- och torkningsanvisningarna för din tvätt. Tvätten kan torkas i torktumlare.

I alla våra tvätterier finns mattmaskiner för mjuka, dubbelsidiga maskintvättbara mattor och i en del av tvätterierna dessutom plantvättmaskiner för enkelsidiga mattor med hård botten. Här hittar du information om tvätteriernas maskiner.

Hos 24 Pesula kan du torka alla tvätt du tvättar i våra tvätterier, även mattor. För torkning av mattor har vi låsbara torkskåp. Ett skåp rymmer två 170 cm breda mattor och priset är 4 €/dygn.

Du kan tvätta nästan alla mattor som tål vattentvätt hos oss. I mattmaskinerna tvättas mjuka, dubbelsidiga mattor och i plantvättmaskinerna enkelsidiga mattor med hård botten. 

Plantvättmaskinen är lätt att använda och anvisningarna tydliga. Du placerar bara mattan i maskinen med ena änden på det övre planet. Därefter får du anvisningar på maskinens skärm. Plantvättmaskinens tvätteknik grundar sig på trycksköljningsmetoden. Mattan transporteras längs maskinens tvätt- och torkningsplan, där den tvättas med en blandning av 35-gradigt vatten och oparfymerat tvättmedel. Torkningen sker genom sugning. Läs mer om plantvättmaskinen här.

Asiakkailtamme kuultua

Apuna
Arjessa

If you use the [wpsl_map] shortcode outside a store page, then you need to set the ID or category attribute.