Previous
Next

Kuinka 24 Pesula toimii?

Kaikki 24 Pesulat ovat itsepalvelupesuloita. Asiointi on helppoa, nopeaa ja  selkeästi ohjeistettua. 24 Pesula toimii ilman ajanvarausta eli aina koneen ollessa vapaana on se käytössäsi.

Pesuloissamme koneet on jaettu pyykki– ja mattokoneisiin. Valittavanasi on useita pesuohjelmia.

Allergiatestattu ja tuoksuton pesuaine sisältyy aina hintaan. Sen annostelu tapahtuu automaattisesti.

Neuvoja saat soittamalla asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799.

Näin helposti se käy:

 1. Täytä pesukone
 2. Sulje luukku
 3. Valitse ohjelma
 4. Maksa kortilla

Miten 24 Pesulassa pestään?

Kaikki 24 Pesulat ovat itsepalvelupesuloita eli peset ja kuivaat pyykkisi omatoimisesti, oman aikataulusi mukaan. Itsepalvelupesulassa asiointi on helppoa, nopeaa ja hyvin ohjeistettua. 24 Pesulassa asioidaan joustavasti ilman ajanvarausta. Vapaana oleva kone on aina käytettävissäsi. Jäljellä oleva pesuaika näkyy koneen näytössä

Koneet on jaettu pyykki- ja mattokoneisiin. Täyttömäärä on kaikissa koneissa sopiva, kun pyykin ja rummun yläreunaan väliin jää vielä käden mentävä tila.

Pesuohjelmien kesto on 30 min. Pesuohjelmien hintaan sisältyy tehokas ja turvallinen pesuaine, jonka kone annostelee automaattisesti. Tahranpoistoaineen voit tarvittaessa laittaa tahroihin ja erityisen likaisiin kohtiin jo kotona vaikuttamaan. Muita aineita pesuissa ei käytetä.

Pesuohjelmiin sisältyy korkeateholinkous, jonka ansiosta pyykin kuivuminen nopeutuu ja käsittely helpottuu. Ylimääräisen veden poistaminen pyykistä tehokkaalla linkouksella säästää kuivausvaiheessa ajan lisäksi energiaa. Pyykin voi kuivattaa kuivausrummuissa 30 minuutissa ja matot lukittavissa tankokaapissa.

Tasopesukoneessa pestyt matot ovat yleensä jo suoraan käyttöön sopivia. Lue lisää tasopesukoneesta.

Pesujen hinnat näkyvät pesuohjelmien vieressä ja jokaisessa koneessa on maksamista varten oma tunnuksensa (esim. M1).  Maksu hoituu nopeasti korttimaksupäätteellä koneen omaa tunnusta käyttäen. Maksu käynnistää pesun automaattisesti.

Kaikkien tekstiilien ja mattojen pesu tapahtuu omalla vastuulla. Suosittelemme aina noudattamaan valmistajan antamia pesuohjeita. Tärkeimmät pesusymbolit ja niiden selitykset voi tarkastaa esimerkiksi siivous.info -sivustolta.

24 Pesulassa pestään kotitaloustekstiileitä. Kaikkien asiakkaiden turvallisuuden vuoksi pesulassa ei pestä öljyisiä tekstiilejä, eikä hevosenloimia. Kemiallista pesua vaativien tekstiilien pesu ei pesuloissamme ole mahdollista. Maatalous- ja teollisuustekstiilien pesu kielletty.

Mitä voi pestä ja kuivata?

Pesuloissamme koneet on jaettu pyykki- ja mattokoneisiin.

Voit pestä 24 Pesulassa kaiken vesipestävän kodin pyykin. Pyykkikoneissa on valittavanasi useita erikokoisia koneita ja pesuohjelmia.

Mattokoneissa peset konepestävät ja pehmeät matot. Kaikki pesulassa pesemäsi matot voit kuivata lukittavassa kuivauskaapissa ja muun pyykin tehokuivausrummuissa. Pesuohjelmat sisältävät aina tuoksuttoman pesuaineen.

Tasopesukoneessa peset tasopesua tarvitsevat kovapohjaiset matot. Tarkasta palvelun saatavuus pesulakohtaisilta sivuilta.

Pyykkikoneet / Konepestävät tekstiilit

Korkeateholinkoavilla pyykkikoneillamme peset kaikki konepestävät tekstiilit puolessa tunnissa. Kaikki ohjelmat sisältävät allergisoimattoman ja tuoksuttoman pesuaineen, jonka koneet annostelevat automaattisesti. Voit pestä mm. vaatteita, pyyhkeitä, untuvatekstiileitä, petivaatteita, verhoja ja suuria kodintekstiileitä, kuten päiväpeittoja ja pestauspatjoja. Pesulamme toimivat ilman ajanvarausta eli koneen ollessa vapaana on se myös käytössäsi.

 • Pyykkikoneiden koko: Pyykkikone 9 kg, Iso kone 14 kg ja Jättikone 19 kg
 • Hinta: 6€ – 18€/kone, alle 1€ / kg,
 • Konekohtaisen hinnaston löydät täältä.
 • Pesuohjelmat: 30 °C, 40 °C, 60 °C sekä untuvaohjelma. Kaikkien ohjelmien kesto 30 min.
  • Ohjelmat sisältävät allergisoimattoman ja hajusteettoman pesuaineen sekä korkeateholinkouksen. Linkousteho vastaa noin 1000 rpm g-voimien osalta. Linkous on kuitenkin huomattavasti tehokkaampi kuin kotikoneissa. Koneista löytyy myös hienopesuohjelma, jossa linkousteho on puolet tavallisesta. 

VINKKI! Laita tahranpoistoaine jo kotona vaikuttamaan tahrakohtiin

Konepestävät, pehmeät, kaksipuoleiset matot

Mattokoneissa peset kaikki konepestävät matot 30 minuutissa. Koneiden tehokkaan linkouksen ansiosta puhtaat matot on helppo nostaa kuivumaan.

 • Minkälaisia mattoja rumpukoneissa pestään
  • Vesipestävät luonnon- ja keinokuituiset matot
  • Pehmeät ja rumpuun asetettavissa olevat matot
  • Kaksipuoleiset matot
 • Mattokoneiden koko:  Mattokoneisiimme mahtuu kerralla vähintään kaksi isoa olohuoneen mattoa (170 x 210 cm). Ohjeellinen täyttöraja on 19 kg tai 7 m2.
 • Hinta: Pesun hinta on mattokoneissa aina 18 € / koneellinen, sisältäen tuoksuttoman pesuaineen. Kaikkien koneiden hinnaston löydät täältä.
 • Pesuohjelmat: 30 °C ja 40 °C, sekä helläohjelma 30°C. Kaikkien ohjelmien kesto 30 min.
  • Ohjelmat sisältävät allergisoimattoman ja hajusteettoman pesuaineen sekä korkeateholinkouksen. Linkousteho vastaa noin 1000 rpm g-voimien osalta. Linkous on kuitenkin huomattavasti tehokkaampi kuin kotikoneissa. Koneista löytyy myös helläohjelma, jossa linkousteho on puolet tavallisesta. 

Imuroi matto hyvin ennen pesua ja laita tarvittaessa tahranpoistoainetta tahroihin ja erityisen likaisiin kohtiin. Avaa matto rullalta ennen koneeseen laittamista, jotta se pääsee pyörimään vapaasti. Pesun jälkeen voit kuivattaa matot tankokuivauskaapeissa.

VINKKI! Varastoi matot aina puhtaina

Taso- ja laakapestävät, kovapohjaiset matot

Tasopesukoneella peset tasopestävät mattosi nopeasti ja tehokkaasti! Pesun jälkeen matto on ainoastaan pintakostea ja valmis käyttöön. Tarkista palvelun saatavuus pesulakohtaisilta sivuilta.

 • Minkälaisia mattoja tasopesukoneella pestään?
  • Taso- eli laakapestäviä
  • Kovapohjaisia, yksipuoleisia mattoja
  • Nukkamattoja
 • Tasopesukoneessa pestävien mattojen tärkeät mitat
  • Paksuus 0,5 – 3 cm
  • Koko 200 cm x 400 cm
 • Hinta:
  • 6,30 – 24,90 € määräytyy maton koon mukaan. Kone mittaa maton ennen pesua ja ilmoittaa tarkan hinnan. Hinnaston löydät täältä.

VINKKI! Laita tahranpoistoaine jo kotona vaikuttamaan tahrakohtiin.

Lue lisää tasopesukoneesta!

Pesuaine

Pesuaine kuuluu aina pesun hintaan. Käyttämämme pesuaine on läpäissyt allergiatestit ja on täysin tuoksuton. Pesuaineen valmistaa tanskalainen Novadan, joka panostaa tuoteturvallisuuteen, toimivuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Emme käytä huuhtelu- tai valkaisuaineita minkään pesuohjelman yhteydessä.

Vaikeimpiin tahrakohtiin suosittelemme tahranpoistoainetta. Sen voi laittaa jo kotona vaikuttamaan. Lue tahranpoistovinkit blogista!

Pesuaika

Ammattitason koneissamme kaikki pesut kestävät ainoastaan 30 min. Lyhyeen pesuaikaan päästään ottamalla koneeseen  valmiiksi lämmitetty vesi. Tämän ansiosta huuhtelukerroista tai linkouksesta ei tarvitse tinkiä. Pesut ovat siis lyhyitä ja tehokkaita. Jäljellä oleva pesuaika on aina nähtävissä koneiden näytöillä.

Kuivaus

Kaiken 24 Pesulassa pestyn pyykin voi siellä myös kuivata ja ottaa siten kotona heti käyttöön.

Pyykin kuivaaminen tapahtuu suurtehokuivausrummuissa. Niissä kuivaat arkipyykin, untuvatekstiilit, petivaatteet, verhot ja suuret kodintekstiilit 30 – 60 minuutissa.

Mattojen kuivaaminen onnistuu lukittavissa kuivauskaapeissa, joihin matot voi jättää kuivumaan 24 tunniksi. Aseteltuasi matot tangolle maksat kuivauksen, lukitset kaapin ja otat avaimen mukaasi.

Pyykit ja kodintekstiilit voidaan kuivata erillisissä kuivausrummuissa 30 minuutissa. Kuivausaikaa voi ladata enemmänkin, esim. 60 minuuttia toistamalla latauksen kahteen kertaan peräkkäin*).  Untuvaisia petivaatteita ja takkeja on hyvä kuivata pidempään, esim. 2 x 30 min. Kuivausrummun voi tarvittaessa avata ja sulkea ohjelman keskeytymättä. Jäljellä oleva aika näkyy koneen näytöllä.

Mattojen kuivaus onnistuu lukittavissa kuivauskaapeissa. Tankokaappeihin mahtuu kaksi isoa mattoa (max. 170 cm leveitä) ja matot kuivuvat niissä vuorokaudessa. Kuivauskaapissa saa kuivata ainoastaan 24 Pesulassa pestyjä, linkokuivattuja mattoja. Mattojen kuivaus on helppoa: aseta matot tangoille, maksa maksupäätteellä kaapin tunnuksella ja lukitse kaappi. Kaappi on kertalukitteinen ja voit pitää mattojasi siellä 24 tunnin ajan.

VINKKI: Kuivauskaapissa voit kuivat myös isot kodintekstiilit, kuten petauspatjojen päälliset.

*) Pyykit kuivausrumpuun, ovi kiinni ja maksu koneen tunnuksella, esim. R1 maksupäätteeseen. Heti perään uusi maksu samalla tunnuksella ja kuivausaikaa on 2 x 30 min.

Maksaminen

Pesun ja kuivauksen voit maksaa kätevästi pankki- tai luottokortilla.

 • Visa: Electron, Debit ja Credit
 • Mastercard: Debit, Credit ja Prepaid
 • V Pay: Debit
 • JCB:  Debit, Credit ja Prepaid
 • UnionPay: Debit, Credit ja Prepaid
 • Diners Club
 • Discover

Maksutapahtuma näkyy tiliotteellasi, maksupääte ei tulosta erillistä kuittia. Automaattimaksuissa tällainen käytäntö on verottajan ohjeistuksen mukainen.

Palvelun käyttöehdot

24 Pesula toimii yleisten itsepalvelupesulan käytäntöjen mukaan. Yritys tarjoaa asiakkaiden käyttöön pesu- ja kuivauslaitteet, ja vastaa niiden kunnosta. Mikäli asiakkaan tekstiili on tekstiilin valmistajan mukaan sopiva pestäväksi 24 Pesulassa olevilla laitteilla, ja tekstiilille aiheutuu vahinkoa pesu- tai kuivauskoneen teknisen vian johdosta, korvaa 24 Pesula kohtuullisen summan tuotteesta. Muissa tapauksissa pesu tapahtuu aina asiakkaan omalla vastuulla.

 

Mahdollisia kiistatilanteissa 24 Pesula ohjaa asiakkaan ottamaan yhteyttä Tekstiilihuoltoliiton asiantuntijalautakuntaan tai KKV:n Kuluttajaneuvontaan.

Useimmin kysytyt kysymykset

Itsepalvelupesuloissa asiointi on erittäin helppoa! Toisinaan kuitenkin herää kysymyksiä ja siksi olemmekin listanneet alle asiakkaitamme useimmin askarruttavat kysymykset.

Apua saat soittamalla asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799

24 Pesulaan voit tulla ilman ajanvarausta. Pyykkiä voi pestä aina koneiden ollessa vapaana ja varatun koneen jäljellä olevan pesuajan näet koneen näytöltä. Lyhyiden pesuohjelmien ansiosta koneet vapautuvat varsin nopeasti. Yleisimmät ruuhka-ajat noudattelevat useimmiten samaa rytmiä kauppojen ruuhka-aikoihin. Kiireisimmät ajat ovat yleensä klo 10 – 14 ja 16 – 18.

Vastaus: Sinun ei tarvitse tietää pyykkisi painoa. Paino on yksi tapa ilmaista pesukoneiden kapasiteettia, esim. kotikoneissa kapasiteetti on useimmiten 6 – 8 kg. Pesukoneet voi lastata siten, että rummun ja pyykin väliin jää kämmenen mentävä väli tai n. 5 cm.

Vastaus: Pesukoneemme ottavat lämpimän veden valmiiksi lämmitettynä. Siten pesuaika pysyy lyhyenä, pesut tehokkaina ja linkoukset riittävinä. Jäljellä oleva pesuaika näkyy koneen näytöllä.

Vastaus: Käyttämämme pesuaine on allergiatestit läpäissyt tuoksuton pesuaine. Lue lisää pesuaineesta täältä.

Pyykin ja rummun väliin jätetään käden mentävä tila. Untuvapyykki pestään väljemmin ja koneen rumpuun jätetään tilaa ½ rummun vetoisuudesta. Koneiden vetoisuudet löytyvät täältä.

Kaikissa pyykkikoneissamme on untuvaohjelmat. Pyykkikoneissa on untuvaohjelma 40 °C, Isossa koneessa ja Jättikoneissa 60 °C. Tarkista pyykkisi pesu- ja kuivausohje. Kuivauksen voi tehdä kuivausrummussa.

Kaikissa pesuloissamme on mattokoneet pehmeille, kaksipuoleisille konepestäville matoille ja osassa lisäksi tasopesukoneet kovapohjaisille, yksipuoleisille matoille. Pesulat konetietoineen löydät täältä.

24 Pesulassa voit kuivattaa kaiken pesuloissamme pesemäsi pyykin, myös matot. Mattoja varten löydät lukittavat kuivauskaapit. Kaappiin mahtuu kaksi 170 cm leveää mattoa ja hinta on 4 € / vrk.

Voit pestä lähes kaikkia vesipestäviä mattoja. Mattokoneissa pestään pehmeät, kaksipuoleiset matot ja tasopesukoneessa yksipuoleiset, kovapohjaiset matot. 

Käyttö on helppoa ja hyvin ohjeistettua, asetat vain maton koneeseen ja sen pään ylätasolle jonka jälkeen koneen näyttö ohjeistaa loput. Tasopesukoneen pesutekniikka perustuu painehuuhtelumenetelmään. Matto kulkee koneen pesu- ja kuivaustason läpi jossa se pestään käyttämällä 35 asteisen veden ja hajusteettoman pesuaineen sekoitusta. Kuivaus tapahtuu imulla. Lue lisää tasopesukoneesta täältä.

Asiakkailtamme kuultua

Apuna
Arjessa

If you use the [wpsl_map] shortcode outside a store page, then you need to set the ID or category attribute.