Ympäristö on meille tärkeä

24 Pesula on ympäristöä kunnioittava yritys. Haluamme osaltamme olla mukana vaalimassa maamme ja maapallomme elinkelpoisuutta vähentäen ympäristön kuormitusta. Käyttämällä itsepalvelupesuloidemme palveluita olet mukana tekstiilien valmistuksen ja pyykkäämisen hiilijalanjäljen pienentämisessä.

Kertakäytöstä kestokulutukseen

Mattojen ja kodintekstiileiden säännöllinen peseminen antaa niille lisää käyttöikää. Pinttynyt likaa

voi kiinnittyä kankaisiin niin, että sitä on mahdotonta enää poistaa. Lika ja pöly myös syövät ajan myötä kangasta. Poista siis tahrat tuoreeltaan ja pese kaikki kodin vesipestävät tekstiilit ja matot säännöllisesti ja aina niiden ollessa likaisia.

Puhtaat kodintekstiilit ja matot ovat osa asumisen terveyttä ja mukavuutta. Puhtaissa tekstiileissä värit toistuvat kauniisti ja ne ovat raikkaita. Pyykkäämisen yhteydessä tulee tarkistettua, että matot ja tekstiilit ovat ehjiä ja korjattua mahdolliset purkaumat.

Mikäli olet luopumassa käyttökuntoisista tekstiileistäsi, laita ne kiertoon jonkin myyntikanavan tai kierrätyspalveluiden kautta. Mikäli taasen olet hankkimassa pesua kaipaavaa käytettyä mattoa, pyykkää se jo ennen kotiin vientiä ensin 24 Pesulassa. Sama pätee toki kaikkiin muihinkin kierrätystekstiileihin. Muistathan muuten varastoida kaikki matot, vaatteet ja kodintekstiilit aina puhtaina!

Pesuloistamme löytyy sopivat koneet kaikelle kodin vesipestävälle pyykille.

Oma vai jaettu?

Jokaisessa taloudessa ja taloyhtiössä ei enää ole – eikä ole tarpeenkaan olla – omia pyykki- ja kuivauskoneita.

Jakamistalous on noussut uuteen arvoonsa. Resursseja jakamalla voidaan säästää paljon sekä valmistuksesta, kuljetuksesta, käytöstä että laitteiden hävittämisestä kertyvää kuormitusta.

Itsepalvelupesuloissamme on kattava laitetarjonta kodin kaikkien vesipestävien tekstiileiden pyykkäämiseen ja kuivaamiseen. Avullamme tulet halutessasi toimeen ilman omia pyykki- ja kuivauskoneita.

Haluammekin haastaa vallitsevia ajattelumalleja; emme ole palvelupesuloiden korvaaja, vaan vaihtoehto ”yksityispesuloille” eli kotikoneiden ylitäyttämiselle, pesuhuoneissa ja laitureilla tapahtuvalla mattojen jynssäämiselle, säiden tai pienten asuinneliöiden armoilla kuivattamiselle, mattojen painepesuri myllytyksille, pyykkäämisen hankaluudesta johtuvalle asumisen hygieniasta tinkimiselle tai ihan vaan paisuneen pyykkivuoren nopealle hoitamiselle. Haluamme tarjota helpotusta arkeen.

Laitteemme ovat käytössäsi ilman ajanvarausta. Tervetuloa jakamistalouden pariin! Lue lisää toimintamallistamme täältä.

Vähemmän ajokilometrejä.

24 Pesulat sijaitsevat muiden palveluiden yhteydessä. Näin voit pyykkien peseytyessä hoitaa esim. ruokaostoksia, käydä parturissa, syömässä tai vaatekaupassa. Yhdistämällä asiointeja säästät ajokilometrejä. Löydä lähin Pesulasi täältä. 

Ekologinen pesuaine

Käytämme tanskalaisen Novadanin valmistamaa ekosertifioitua pesuainetta. Se on nestemäinen, hajusteeton ja allergiatestit läpäissyt pesuaine. Sama pesuaine soveltuu peruspyykille, matoille, villalle, silkille ja untuvalle.

Pesuaineellamme on pohjoismainen joutsenmerkki. Se on erittäin arvostettu ja tiukasti valvottu sertifikaatti, joka ympäristöystävällisyyden lisäksi vahvistaa tuotteen korkean laadun. Pesuaineelle se voidaan myöntää seuraavin kriteerein:

24 Pesuloissa käyttämämme pesuaineen annostelumäärät on tarkoin testattu ja säädetty pesukoneissamme optimaaliselle tasolle. Näin ympäristön kuormitus liiallisen pesuaineen käytön seurauksena on saatu eliminoitua.

Tehokkaan pesuaineen käyttö pienentää energian kulutusta, kun pesulämpötila ja pesuaika voidaan pitää pienempinä.  

Säästeliäät pesuohjelmat ja suuret koneet

Pesuohjelmamme ovat optimoidut suurten pyykkimäärien pesuun. Koneet ottavat valmiiksi lämpimän veden, jolloin paikallinen pienillä vastuksilla suoritettava veden lämmittäminen ei aiheuta energian kulutukseen lisäpiikkiä. Näin toimien pesuohjelmissa ei tingitä pesutehosta, huuhteluista ja linkouksesta, vaan puolessa tunnissa saadaan aikaan optimaalinen pesutulos. Käyttämällä tahranpoistoainetta tahroihin ja pinttyneisiin kohtiin säästät energiaa, kun pyykkiä ei ole tarpeen pestä ylimääräisiä kertoja ja tekstiilin käyttöikä kasvaa. 

Suuret kapasiteetit koneissamme (9 – 19 kg) mahdollistavat ison pyykkimäärän käsittelyn 30 minuutin pesun aikana. Kotikoneella vastaavan määrän peseminen tarkoittaa n. 3 koneellista pesuohjelman yhteiskesto ollessa keskimäärin 9 tuntia.

Kuivaus energiatehokkaasti ja terveellisesti

Korkeatehokuivausrummut ja lukittavat kuivauskaapit minimoivat kuivatuksesta koituvan energiankulutuksen. Tiesitkö, että kotona huoneilmassa kuivaaminen vie paljon energiaa? Energian kulutus muodostuu kostean huoneilman poistumisesta ilmastointijärjestelmää pitkin.

Entä tiesitkö, että pyykin kuivaaminen asuinhuoneistossa voi olla terveysriski? Jatkuva ilmankosteuden kohoaminen aiheuttaa kosteusongelmia sekä lisää allergiaoireilua.

Lue lisää MTV-uutisten artikkelista täällä. 

If you use the [wpsl_map] shortcode outside a store page, then you need to set the ID or category attribute.