24 Pesula

Företag

Vår berättelse

24 Pesula är ett finländskt familjeföretag. Våra verksamhetsställen finns i anslutning till dagligvarubutiker och är helt automatiserade. 24 Pesula är tillsammans med sitt dotterbolag en av Europas största självbetjäningstvätterikedjor.

Verksamheten inleddes 1999, då det första verksamhetsstället grundades av de fem bröderna Nevala i Karleby. Idén uppstod på ett mycket finländskt sätt i bastun och syftet var att finansiera ett motorsportintresse med intäkterna. Brödernas tekniska kunnande gjorde det möjligt att bygga upp en verksamhet med självbetjäningstvätterier.

Tvätterierna och maskinerna har ända från början planerats med utgångspunkt i kundens behov och är tydliga och lätta att använda. Idag finns det 30 tvätterier i Finland och nätverket utökas.

Läs mer om vår verksamhetsmodell här.

Ny teknologi

Kvaliteten hos 24 Pesulas tjänster grundar sig på utnyttjande av de senaste tekniska och digitala lösningarna på ett begripligt och användbart sätt. Våra maskiner kan följas och hanteras mobilt och vår kundtjänst är öppen dygnet runt.

24 Pesulas nyaste innovation är en plantvättmaskin för mattor med hård botten, som vi planerat och tagit patent på. Denna helt nya typ av mattvätt sker bekvämt på 5–30 minuter och det bästa av allt är att maskinen också torkar mattan.

Även betalnings- och hanteringssystemen, de låsbara torkskåpen och tvätteriets inventarier är planerade och producerade av oss. Vårt företag har beviljats åtskilliga patent, INNOSUOMI-priset och rätt att använda märket Design from Finland.

Hjälp i vardagen

24 Pesula tar självbetjäningstvätteriets tjänster nära kunderna. Tvätt av kläder och mattor är en del av livet för dem som bor i ett hushåll och 24 Pesula vill för sin del vara till hjälp i vardagen.

24 Pesula har haft som mål att skapa en tvätteritjänst som är tillgänglig för alla och lätt att använda.

Här hittar du tvätteriernas adresser.

Internationalisering

Dotterbolaget 24 Laundrette UK Ltd är verksamt i England under varumärket 24 Laundromat. Att använda självbetjäningstvätterier har länge varit en del av vardagen för engelsmännen. 

I England finns 24 Laundromat-tvätterierna i anslutning till dagligvarubutiker, så att det ska vara möjligt för kunderna att kombinera sina dagliga inköp med tvättandet.

Hjälp i
vardagen

If you use the [wpsl_map] shortcode outside a store page, then you need to set the ID or category attribute.