Räsymatosta on moneksi 

Monesta suomalaisesta kodista ja mökistä tuttu räsymatto on lyömässä läpi kodin sisustuksessa maailmalla, näin ainakin sisustusblogien mukaan. Ja miksipä ei, räsymatto suorastaan huokuu lämpöä ja on aito ekoteko. Loimet, josta räsymatto kudotaan, tehdään perinteisesti kierrätetyistä tekstiileistä. Tämä tarkoittaa myös sitä että se on helposti huollettava eli pitkäikäinen. Loruloimi kutomon kotisvuilta tietoa kierrätyksestä parhaimmillaan.

Ja saapa samasta kuosista vaikka mekon, oheinen  kuva Vyyhdin viemää blogista. Alkuperä täyttää mitä ilmeisimmin kestävän kehityksen kriteerit, mutta mites se design? Espanjalaiselta GAN-rugs yritykseltä löytyy todella siistejä kuvia siitä, kuinka kudottu kuosi tuo lämpöä ja raikkautta minimalisesti sisutettuun tilaan.

Allekirjoittanut kehottaakin seuraavalla sisustuskierroksella miettimään luovasti, kansainvälisen huonekalujätin printtimattoille löytyy varteenotettava ekologinen, kotimainen ja edullinen vaihtoehto. Ja pesut hoituvat tietysti 24 Pesulassa 

Keväisin terveisin,

Pesu Ukko


Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin