Pyykkipäiväkirja: Talvi ulos!

Eilen sain tarpeekseni talvesta! Nyt se saisi luvan lähteä, sanoivat ulkolämpömittari ja lumihangen paksuus asiasta sitten mitä halusivat. Käynnistin aamun tujakalla aamukahvilla ja siitä pippuroituneena aloin napsia paksuja talviverhoja ikkunoista. Vauhti oli sellainen, että itsekin tuumin tämän varmasti näyttävän siltä kuin rankaisisin verhoparkoja jostain. Lähes yliluonnollinen tarmonpuuska suuntautui seuraavaksi sohvatyynyihin ja vaistomaisesti auoin samalla sohvanpäällisten vetoketjut nakellen nekin pyykkikassiin. Muhkeat torkkuhuovat lähtivät poistoon, näin keväällä voisi ottaa esiin keveämmät pellavaiset ja puuvillaiset peitot. Talvi alkoi mielessäni muistuttaa jo jotain uhkaavaa vihollista, jonka karkottamiseksi minun oli nyt tehtävä hyvin perusteellista työtä.

Muistin sängyissämme olevat untuvapeitot ja niissähän ilman muuta pesi linkki talveen ja kylmyyttä vastaan taisteluun. Seuraavaksi kumosin tielleni osuuneen villasukkakorin pyykkikassiin tullen saman tien katumapäälle ja keräillen ne nöyränä takaisin koriinsa. Myönnytys niiden kohdalla olisi paikallaan, niin tiiviisti ne kuuluivat elämääni ympäri vuoden.

Aikeenani oli pesulassa eli kaksnelosessa käynnin jälkeen varastoida talvitekstiilit saman tien varaston uumeniin, joten otin eteiseen valmiiksi esiin tyynyjen ja peittojen mukana tulleet säilytyspussit. Niihin laittaisin pesulasta kotiin kärräämäni puhtaat ja kuivat ”talvet” ja piilottaisin ne heti varaston takimmaiseen nurkkaan.

Talven karkotus tuntui onnistuvan, sillä pian hiki virtasi kuin kesähelteellä konsanaan. Lähes vimmaiseksi itseni yllyttäneenä silmäni hamusivat seuraavaa talveen yhdistyvää kohdetta. Talvitakit! Eteisen matot! Niiden olisi aika puhdistautua varastoon menoa varten ja vaihtua raikkaampiin kevätväreihin. Päiväpeitot, makuuhuoneeni verhot ja suihkuverhon huiskautin vielä pyykkikassiini keon huipuksi ja päätin käydä ostamassa uuden, kevätraikkaan suihkuverhon. Entinen, vielä hyväkuntoinen saisi pesun jälkeen lähteä Kierrätyskeskukseen etsimään uutta kotia.  Verhossa oli kylläkin ihan kiva teksti: Love is enough. Voihan sen niinkin ottaa, mutta kyllä kevätaurinko tällä hetkellä lämmittää sydäntäni vähintään yhtä voimalla kuin palavinkaan rakkaus. Suihkuverho saisi siis ihanuudestaan huolimatta viedä rakkauden sanomaansa nyt johonkin toiseen kotiin.

Talvi oli kaksnelosen avustuksella saatu telkien taakse ja minulla oli kevät! Matkasin mökille juhlistamaan kevätkauden avajaisia, kannoin puutarhapenkin pehmusteineen ulos ja istahdin aurinkoon hörppimään kupillista höyryävää kahvia. Kahvin juotuani ojentauduin nauttimaan luonnon rauhasta ja siitä, että voisin halutessani antaa itseni vaipua uneen pienille päivätorkuille. Tunnelmaani häiritsi ainoastaan tuulen puista pudotteleman lumen säännöllinen putoilu kasvoilleni. Päässäni kaikui saman tien: ”Talvi ulos!” Niin no, ulkona oli talvi, vaikka mielessäni elinkin jo kevättä peittoa tiiviimmin päälleni vetäen ja krookuksista haaveillen.

Kirjoittajasta

Pyykkipäiväkirjan kirjoittaja on kahden teinin äiti, jonka elämää värittävät höpsöt koirat, sisarusten lapset sekä moninainen ystävien ja sukulaisten joukko.
Arkeen kuuluu oman yrityksen töitä, liikuntaharrastuksia, mökkielämää ja lisäksi ainainen pyrkimys saada pidettyä koti siistinä ja pyykkivuori hallinnassa.

Uusimmat artikkelit

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin