Pesuvinkit

Vinkit ja useimmin kysytyt kysymykset

Useimmin kysytyt kysymykset

Itsepalvelupesuloissa asiointi on erittäin helppoa! Toisinaan kuitenkin herää kysymyksiä ja siksi olemmekin listanneet alle asiakkaitamme useimmin askarruttavat kysymykset.

Apua saat tarvittaessa soittamalla asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799

Yleistä 24 Pesulasta

Vastaus: 24 Pesulaan voit tulla ilman ajanvarausta. Pyykkiä voi pestä aina koneiden ollessa vapaana ja varatun koneen jäljellä olevan pesuajan näet koneen näytöltä. Lyhyiden pesuohjelmien ansiosta koneet vapautuvat varsin nopeasti. Yleisimmät ruuhka-ajat noudattelevat useimmiten samaa rytmiä kauppojen ruuhka-aikoihin. Kiireisimmät ajat ovat yleensä klo 10 – 14 ja 16 – 18.

Vastaus: Osa pesuloistamme on avoinna 24/7. Pesulamme sijaitsevat useimmiten liikekeskuksissa ja noudatamme liikekeskusten aukioloaikoja. Pesun voi laittaa päälle 30 min ennen sulkemisaikaa. Tarkasta aukioloajat täältä.

Vastaus: Kaikissa pesuloissamme voit maksaa yleisimmillä maksukorteilla.

Pesut ja kuivaukset maksetaan korttimaksupäätteellä. Päätteeltä löytyy jokaisen koneen tunnus (esim. M1). Kun olet saanut täyttänyt rummun valmiiksi, tarkista koneessa näkyvä tunnus ja paina tunnusta vastaavaa painiketta maksupäätteellä. Maksupäätteen näytölle tulee näkyviin summa, jonka maksat normaalin korttimaksun tavoin.

  1. Täytä kone, sulje luukku ja valitse ohjelma
  2. Tarkista koneen tunnus etupaneelista (esim. J1)
  3. Paina tunnusta vastaavaa painiketta maksupäätteellä
  4. Summan ilmestyessä näytölle maksa normaalisti lähimaksulla tai tunnuslukua käyttäen

Vastaus: Valitettavasti vielä ei ole mahdollista saada kuittia 24 Pesulan palveluista. Veloitus tulee näkyviin tiliotteellesi 24 Pesulan nimellä. Koska automaattiostoista ei edellytetä kuittia, käy kirjanpitoon tiliotteen tiedot. Arvolisäveroprosentti kaikissa 24 Pesulan palveluissa on alv 24 %. Lue lisää maksamisesta.

Vastaus: Tee samat esikäsittelyt kuin kotonakin eli poista irtolika ja laita tahranpoistoaine tahroihin ja erityisen likaisiin kohtiin. Tutustu vaatteiden ja muiden tekstiilien omiin pesu- ja kuivausohjeisiin. Pesu tapahtuu aina omalla vastuulla. Matot kannattaa imuroida huolellisesti ennen pesua. Lue Pyykkipäiväkirjasta lisää pyykin esikäsittelystä.

Vastaus: 24 Pesula on suomalainen perheyritys. Lue lisää yrityksestä.

Vastaus: Laajennamme pesulaverkostoamme ja haemme uusia liikepaikkoja jatkuvasti. Tavoitteenamme on rakentaa koko Suomen kattava itsepalvelupesuloiden verkosto. Ilmoitamme uusien pesuloiden avaamisesta sekä tasopesukoneiden lisäämisestä pesuloihin aina nettisivuillamme sekä Facebookissa

Nykyiset sijainnit löytyvät täältä.

Vastaus: Kaikissa pesuloissamme on mattokoneet pehmeille, kaksipuoleisille matoille ja osassa lisäksi tasopesukoneet kovapohjaisille, yksipuoleisille matoille. Pesulat konetietoineen löydät täältä

Vastaus: Löytötavaroita voi tiedustella asiakaspalvelunumerosta 010 292 7799. Mikäli tavaroitasi ei enää pesulatilasta löydy, voit tiedustella niitä kyseisen liikekeskuksen infosta.

Vastaus: Pesukoneiden luukut ovat avattavissa pesuohjelmien päätyttyä ja silloin kannattaa toki olla itse paikalla. Pesuloissa on valvontakamerat ja varkaudet tiloissamme ovat äärimmäisen harvinaisia.

Vastaus:

1) Tarkista, onko koneen luukku kunnolla kiinni. Viesti ”door” koneen etupaneelissa ilmaisee luukun olevan auki.

2) Mikäli kone ei vieläkään käynnisty, tarkista kohdistitko maksu oikeaan koneeseen eli vertaa koneen tunnusta (esim. P1) maksupaneelista valitsemaasi tunnukseen. Mikäli valitsit viereisen koneen (esim. M1 ja M2 tai P1 ja P2) ja se on vapaa, vaihda pyykki siihen, valitse ohjelma ja sulje luukku.

3) Mikäli ongelma ei ratkea, soita asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799

Vastaus: Voit valita haluatko vastaavan hintaisen ilmaisen pesukerran seuraavalla pesukäynnilläsi vai rahapalautuksen.

  • Ilmainen pesu: Lähetä osoitteeseen [email protected] maksukorttisi 6 ensimmäistä ja 4 viimeistä numeroa sekä myös veloituspäivämäärä, kellonaika ja hyvitettävä summa sekä tieto, että haluat palautuksen ilmaisen pesukerran muodossa. Huomaathan, että yhdistelmäkorteissa Credit -numero löytyy kortin edestä ja Debit -numero kortin takaa. 
  • Rahapalautus: Lähetä osoitteeseen [email protected] maksukorttisi 6 ensimmäistä ja 4 viimeistä numeroa sekä myös veloituspäivämäärä, kellonaika ja hyvitettävä summa. Siirrämme hyvitettävän summan takaisin kortillesi. Huomaathan, että yhdistelmäkorteissa Credit -numero löytyy kortin edestä ja Debit -numero kortin takaa. 

Jatkossa ennen maksutapahtuman toistamista huomioi ensin edellisen kohdan ohjeet (Mitä teen, jos kone ei käynnisty?)

Vastaus: Ilmoita asiasta heti asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799, niin hoidamme koneen puhdistamisen. Koneet huolletaan ja puhdistetaan säännöllisesti. Siitä huolimatta toisinaan on tarve lisätoimenpiteille. Kiitos, että ilmoitat meille lisähuollon tai -puhdistuksen tarpeesta!

Vastaus: Poista käsin kaikki irtolika. Mikäli kone on erityisen likainen, soita asiakaspalvelunumeroon 010 292 7799 ja saat ohjeet. Kiitos, että ilmoitat meille lisähuollon tai – puhdistuksen tarpeesta!

Vastaus: Sinun ei tarvitse tietää pyykkisi painoa. Paino on yksi tapa ilmaista pesukoneiden kapasiteettia, esim. kotikoneissa kapasiteetti on useimmiten 6 – 8 kg. Pesukoneet voi lastata siten, että rummun ja pyykin väliin jää kämmenen mentävä väli tai n. 5 cm.

Vastaus: Pesukoneemme ottavat lämpimän veden suoraan lämminvesiverkosta. Siten pesuaika pysyy lyhyenä, pesut tehokkaina ja linkoukset riittävinä. Jäljellä oleva pesuaika näkyy koneen näytöllä.

Vastaus: Linkousteho vastaa noin 1000 rpm g-voimien osalta. Linkous on kuitenkin huomattavasti tehokkaampi kuin kotikoneissa. Myös mattokoneissa pestyt matot tulevat hyvin lingotuiksi eli eivät tiputa lainkaan vettä. Koneista löytyy myös hienopesu- ja helläohjelmat, joissa linkousteho on puolet tavallisesta.

Vastaus: Koneisiin ei voi laittaa huuhtelu- tai tuoksuaineita. Myöskään väri- tai valkaisuaineita ei saa käyttää. Tahranpoistoaine on sallittu ja jopa suositeltu likaisimpiin kohtiin ja tahroihin. Näin toimien kaikki asiakkaat voivat turvallisesti käyttää koneita, eikä kenenkään pyykkiin kulkeudu ylimääräisiä aineita. Pesuaine annostellaan automaattisesti. Käyttämämme pesuaineen jäljiltä pyykki ei kaipaa huuhteluainetta.

Vastaus: Koneisiin ei saa laittaa mitään väri- tai valkaisuaineita. Myöskään huuhtelu- tai tuoksuaineita ei saa käyttää. Tahranpoistoaine on sallittu ja jopa suositeltu likaisimpiin kohtiin ja tahroihin. Näin toimien kaikki asiakkaat voivat turvallisesti käyttää koneita, eikä kenenkään pyykkiin kulkeudu ylimääräisiä aineita. Pesuaine annostellaan koneiden säiliöistä automaattisesti

Vastaus: Koneisiin ei saa laittaa mitään väri- tai valkaisuaineita. Myöskään huuhtelu- tai tuoksuaineita ei saa käyttää. Tahranpoistoaine on sallittu ja jopa suositeltu likaisimpiin kohtiin ja tahroihin. Näin toimien kaikki asiakkaat voivat turvallisesti käyttää koneita, eikä kenenkään pyykkiin kulkeudu ylimääräisiä aineita. Pesuaine annostellaan koneiden säiliöistä automaattisestivalkaisuainetta?

Vastaus: Koneisiin ei saa laittaa mitään väri- tai valkaisuaineita. Myöskään huuhtelu- tai tuoksuaineita ei saa käyttää. Tahranpoistoaine on sallittu ja jopa suositeltu likaisimpiin kohtiin ja tahroihin. Näin toimien kaikki asiakkaat voivat turvallisesti käyttää koneita, eikä kenenkään pyykkiin kulkeudu ylimääräisiä aineita. Pesuaine annostellaan koneiden säiliöistä automaattisesti.

Vastaus: Voit laittaa pyykkisi sekaan värinkeräysliinan. Muista kuitenkin poistaa se pyykin seasta ennen kuivausrumpuun laittoa, jotta se ei nukkaa pyykkiäsi tai kuivausrumpua.

Vastaus: Käyttämämme pesuaine on allergiatestit läpäissyt hajustamaton pesuaine. Lue lisää pesuaineesta.

Vastaus: Pyykki ei kulu pesulamme koneissa enempää kuin kotikoneissakaan. Lyhyet pesuohjelmat päinvastoin säästävät tekstiileitä.

Pyykinpesu

Vastaus: Petauspatja mahtuu isoon pyykkikoneeseen tai jättikoneeseen. Paksuista petauspatjoista pestään yleensä irrotettava päällinen. Vaahtomuovitäyte ei kestä rumpupesua, eikä rumpukuivausta. Tarkista aina petauspatjan oma pesuohje. Petauspatjan voi kuivata joko kuivausrummussa 30-60 minuutissa tai tankokuivauskaapissa vuorokaudessa. Petauspatja voi mielellään jäädä hieman kosteaksi, jotta se on helpompi asentaa takaisin täytteen päälle.

Vastaus: Voit pestä, kunhan niistä on poistettu kaikki irtolika ennen pesulaan tuontia. 

Vastaus: Konepestävät kengät voi pestä 24 Pesulassa muun pyykin seassa. Kenkien kuivaaminen onnistuu kuivausrummussa niin ikään muun pyykin seassa. Tutustu kenkiesi pesuohjeisiin. Pesu tapahtuu aina omalla vastuulla.

Vastaus: Jääkiekkovarusteita on pesty mattokoneissa ja kuivatettu sekä kuivausrummuissa että tankokuivauskaapeissa. Pesu tapahtuu aina omalla vastuulla.

Vastaus: Työvaatteiden pesu ja kuivaus onnistuu pyykkikoneissamme. Erityisen likaiset voi pestä mattokoneissa. Öljyisiä, pikisiä, liimaisia tai muuten poikkeuksellisen likaisia työvaatteita ei voi tuoda pesulaan, sillä niistä voi jäädä jäämiä koneisiin.

Lue lisää koneista ja hinnoista täältä.

24 Pesulassa voit pestä kaikki kotitaloustekstiilit. Maatalous- ja teollisuustekstiilien pesu kielletty.

Vastaus: Pyykin ja rummun väliin jätetään käden mentävä tila. Untuvapyykki pestään väljemmin ja koneen rumpuun jätetään tilaa ½ rummun vetoisuudesta. Koneiden vetoisuudet löytyvät täältä.

Vastaus: Mikäli pesuvesi vaahtoaa, pesuainetta on on riittävästi. Huomioithan, että pesuaine on ns. matalavaahtoinen eli vaahtoaminen on maltillista. 

Lemmikkipyykki

Vastaus: Voit pestä vesipestävät kissojen ja koirien pedit ja muut tekstiilit pesulassamme mattokoneessa, kun imuroit ja puistelet ne huolella ennen pesulaan tuomista.

Vastaus: Valitettavasti hevosen loimien pesu ei ole pesulassa sallittua. Näin turvaamme myös hevosille allergisille turvallisen asioinnin pesuloissamme, he kun reagoivat pahimmillaan erittäin voimakkaasti pieneenkin määrään allergeeniä.

Untuvapyykki

Vastaus: Kaikissa pyykkikoneissamme on untuvaohjelma. Tarkista takkisi pesuohje ja noudata sitä. Mikäli vesipesu on sallittu, untuvatakki pestään Pyykkikoneessa (P1, P2) untuvaohjelmalla (40 °C). Mikäli pesuohjeessa suositeltu pesulämpötila on 30 °C, voit käyttää hienopesuohjelmaa. 

Vastaus: Kyllä. Kaikki pesulassamme pesty pyykki on siellä mahdollista myös kuivattaa. Untuvatakki on syytä kuivattaa kuivausrummussa täysin kuivaksi. Untuvapyykille suositellaan kaksinkertaista kuivatusaikaa eli toista maksutapahtuma kahteen kertaan peräkkäin. Tarkista pesuohje. Kuivausrummussa on mahdollista valita tarvittaessa matala lämpötila.

Vastaus: Kaikissa pyykkikoneissamme on untuvaohjelma. Untuvatakki peseytyy untuvaohjelmalla (40 °C) Pyykkikoneessa, untuvapeiton ja untuvatyynyn pesu puolestaan Isossa tai Jättikoneessa untuvaohjelmalla (60 °C). Tarkista aina pesuohje ja noudata sitä.

Vastaus: Kyllä. Kaikki pesulassamme pesty pyykki on siellä mahdollista myös kuivattaa. Untuvapeitto ja -tyyny on syytä kuivattaa kuivausrummussa täysin kuivaksi. Untuvapyykille suositellaan kaksinkertaista kuivatusaikaa eli toista maksutapahtuma kahteen kertaan peräkkäin saadaksesi 60 minuuttia kuivausaikaa. Tarkista pesuohje myös kuivauksen osalta. Kuivausrummussa on mahdollista valita tarvittaessa matala lämpötila, keskilämpö tai korkea lämpötila.

Vastaus: Pesulamme kuivausrummut ovat korkeatehokoneita ja tennispallosta ei ole lisähyötyä. Ne saattavat jopa katkoa untuvia ja päästää väriä tai liimaa pyykin sekaan. Tennispalloja ei enää nykyään suositella käytettäväksi kotikuivureissakaan. Pesulamme kuivausrumpu kääntää suuntaa kuivauksen aikana ja untuvatakista tulee kuivauksen jälkeen muhkea ja lämmin.

Vastaus: Kaikissa pyykkikoneissamme on untuvaohjelmat. Pyykkikoneessa on untuvaohjelma 40 °C, Isossa ja Jättikoneessa 60 °C. Tarkista pyykkisi pesu- ja kuivausohje. Kuivauksen voi tehdä kuivausrummussa.

Kuivaus

Vastaus: Voit kuivata 24 Pesulassa kaiken meillä pesemäsi pyykin, myös petauspatjat. Paksuista petauspatjoista pestään yleensä irrotettava päällinen. Vaahtomuovitäyte ei kestä rumpupesua, eikä rumpukuivausta. Tarkista aina petauspatjan oma pesuohje. Petauspatjan voi kuivata joko kuivausrummussa 30 – 60 minuutissa tai tankokuivauskaapissa vuorokaudessa. Petauspatja voi mielellään jäädä hieman kosteaksi, jotta se on helpompi asentaa takaisin täytteen päälle.

Vastaus: Kuivausrummuissa on valittavanasi matala lämpötila 50 °C, keskilämpö 65 °C ja korkea lämpötila 80 °C.

Vastaus: Kuivausrummun vai laittaa pysäytykselle (Pause -näppäin ”||”) ja jatkaa ohjelmaa painamalla samaa painiketta uudelleen. Mikäli pysäytät ohjelman kesken pyykkien ollessa vielä kosteita, ne eivät ole saaneet ohjelman lopussa tulevaa viilennystä. Etenkin käyttäessäsi korkeaa kuivauslämpötilaa huomioi tämä.

Vastaus: 24 Pesulan kuivausrummuissa on kosteusvahdit eli ne rummuttavat pyykin kuivaksi asti ja lopettavat sitten lämmittämisen. Rumpu on myös tilava ja vaihtaa pyörimissuuntaa ohjelman aikana. Pyykki kuivuu väljästi ja kosteusvahdin ansiosta se ei jää hankautumaan kuumana ja kuivana.

Vastaus: 24 Pesulassa voit kuivattaa kaiken pesuloissamme pesemäsi pyykin, myös matot. Mattoja varten on ns. narukuivatus lukittavissa tankokuivauskaapeissa. Kaappiin mahtuu kaksi 170 cm leveää mattoa ja hinta on 4 € / vrk. Lue lisää

Vastaus: Lämpötila on enintään 40 °C. Kuivaus tapahtuu pääsääntöisesti kondensaatiota hyödyntämällä.

Kysymys: Voiko kuivauskaapin avata ennen kuin 24 tuntia on kulunut?

Vastaus: Kuivauskaapin voi avata milloin tahansa. Se on kuitenkin kertalukitteinen eli avattuasi kaapin sinun tulee maksaa uusi maksu lukitaksesi se uudelleen. Kannattaa siis antaa mattojen tai muun pyykin kuivua siellä rauhassa 24 tuntia tai räsymattojen kohdalla vähintään 12 tuntia.

Vastaus: Kaapissa on pieni viive eli lukitus ei avaudu heti. Pyri hakemaan matot viimeistään seuraavana päivänä. Noutamattomat matot huolto siirtää pois kaapista ja niitä voi sen jälkeen tiedustella asiakaspalvelunumerosta 010 292 7799.

Vastaus: Kuivauskaapin voi avata milloin tahansa. Se on kuitenkin kertalukitteinen eli avattuasi kaapin sinun tulee maksaa uusi maksu lukitaksesi se uudelleen. Kannattaa siis antaa mattojen tai muun pyykin kuivua siellä rauhassa 24 tuntia tai räsymattojen kohdalla vähintään 12 tuntia.

 

Matot

Vastaus: Voit pestä lähes kaikkia vesipestäviä mattoja. Mattokoneissa pestään pehmeät, kaksipuoleiset matot ja tasopesukoneessa yksipuoleiset, kovapohjaiset matot. 

Vastaus: Kaikki pesulassamme pesemäsi mattojen kuivatus onnistuu tankokuivauskaapissa. Tasopesukoneessa pesemisen jälkeen erillinen kuivatus ei yleensä ole tarpeen, sillä siihen jäävä pintakosteus haihtuu nopeasti kotona. Halutessasi voit kuivattaa tasopesukoneessa pesemäsi maton tankokuivauskaapissa. Mattokoneissa (M1,M2) pestyt matot kuivuvat tankokuivauskaapeissa vuorokaudessa. 

Vastaus: Matoille on kaikissa pesuloissa Mattokoneet (M1 ja M2). Useissa pesuloissamme on myös tasopesukone. Mattokoneissa voi pestä vesipestävät, pehmeät ja kaksipuoleiset matot, esim. räsymatot, kudotut puuvillamatot ja ohuet villamatot. Tasopesukoneessa pestään vesipestävät, kovapohjaiset ja yksipuoleiset matot, esim. nukkamatot ja aitomatot. Tarkista aina maton pesuohje ennen pesua. Mattojen pesu tapahtuu aina omalla vastuulla. 

Vastaus: Tasopesukoneen pesutekniikka perustuu painehuuhtelumenetelmään. Matto kulkee koneen pesutason ali käyden läpi ensin mittauksen ja sitten pesuohjelman. Lue lisää tasopesukoneesta.

Vastaus: Esikäsittele matot parhaan pesutuloksen saamiseksi: imuroi matot hyvin ja laita tahranpoistoainetta (esim. sappisaippua) tahroihin ja erityisen likaisiin kohtiin. Matot on hyvä rullata ja sitoa vaikka narulla kuljetuksen helpottamiseksi. Tutustu mattosi pesuohjeisiin huolella. Lue lisää Mattokoneesta ja Tasopesukoneesta pesusta täältä.

Tahranpoistovinkkejä blogissa!

Vastaus: Hyvällä perussiivouksella ja tahrojen poistamisella tuoreeltaan peruskäytössä pesu 2 kertaa vuodessa yleensä riittää. Vähäisen käytön tiloissa olevatkin matot on hyvä pestä 1-2 kertaa vuodessa pölyn perusteelliseksi poistamiseksi. Lemmikki- ja lapsiperheissä matot kannattaa pestä likaantumisen mukaan ja riittävän usein, jotta lika ei pääse pinttymään. Mattoja hankkiessasi perehdy hoito- ja pesuohjeisiin ja tarvittaessa konsultoi valmistajaa lisätietojen saamiseksi. Jokainen matto on yksilö.

Vastaus: Mattokoneet ja tasopesukone antavat erinomaiset pesutulokset peruspesuissa, kun matot soveltuvat niissä pestäviksi, teet esivalmistelut huolella ja pesuvälit ovat riittävän tiheät eli kun lika ei ehdi pinttyä mattoihin.  Tutustu valmistajan pesuohjeisiin. Esivalmistele imuroimalla matto hyvin ja laittamalla tahranpoistoainetta tahroihin. Lue lisää mattokoneista ja tasopesukoneista.

Vastaus: Mattokone (rumpukone) linkoaa matot tehokkaasti pesun päätteeksi, jolloin matoista ei enää valu vettä. Kuivaus tapahtuu tankokuivauskaapeissa

Tasopesukoneessa pestyt matot jäävät hieman kosteiksi. Yleensä loppukuivatuksen voi tehdä lattialla, jos matto on kovapohjainen.

Vastaus: Voit kokeilla uudestaan. Sitä ennen tarkista, että matto on ehjä, syötät sen suorassa, matto ei ole tiukalla rullalla, maton leveys ei ylitä 2 metriä ja paksuus on välillä 0,5 – 3 cm. Mikäli useamman yrityksen jälkeen mittaus aina keskeytyy, mattosi ei ehkä sovellu pestäväksi tasopesukoneessa. Voit kysyä neuvoa asiakaspalvelunumerosta 010 292 7799.

Vastaus: Painorajoitusta ei ole. Painava matto kannattaa nostaa pesutasolle kahdestaan ja availla mattorullaa hieman. Kone mittaa maton ja mittaus keskeytyy, mikäli matto ei sovellu tasopesukoneessa pestäväksi. Mittaus voi keskeytyä myös, mikäli matto ei ole suorassa. Matto kannattaa siis syöttää mahdollisen keskeytymisen jälkeen vielä toiseen kertaan ja varmistaa, että matto on suorassa ja asettuneena kouruun väljästi.

Vastaus: Painavaa mattoa käsitellessä on hyvä olla apukäsiä mukana. Asetettuasi maton koneen kouruun, availe mattoa tiukalta rullalta helpottaaksesi sen kulkua koneessa. Matto kannattaa nostaa pesutasolla molemmista nurkista kannatellen ja varmistaa, että se on suorassa. Yleensä painavan maton mittaaminen ja peseminen onnistuu, maton syöttämistä voi olla tarpeen tehdä joitakin kertoja. Mikäli mittaamisvaihe menee läpi onnistuneesti, onnistuu myös pesu.

Vastaus: Tarkista maton pesuohje. Yleensä plyysimaton pesu onnistuu Tasopesukoneessa, kuten muutkin yksipuoleiset kovapohjaiset matot.

Vastaus: Vesipestävän villamaton pesu onnistuu sekä Mattokoneissa että Tasopesukoneessa. Tarkista mattosi pesuohje. Pehmeä ja kaksipuoleinen matto pestään Mattokoneessa ja kova, yksipuoleinen matto Tasopesukoneessa.

Vastaus: Tarkista maton pesuohje ja varmista, että mattosi on vesipestävä. Yleensä nukkamaton pesu onnistuu Tasopesukoneessa. Tasopesukoneessa voi pestä 0,5 – 3 cm paksut ja maksimissaan 2 m leveät matot (maton lyhyempi reuna maksimissaan 2 m). Huolelliset esivalmistelut takaavat hyvän pesutuloksen: imuroi, laita tarvittaessa tahranpoistoaine ja korjaa mahdolliset purkautumat. 

Tahranpoistosta lisää blogissa!

Vastaus: Pyöreä matto on mahdollista pestä tasopesukoneessa. Valitse ensin koneen näytöltä vaihtoehto ”Pyöreä matto”, jotta kone mittaa maton oikein. Ohjelmiston uusiutumisen myötä valintavaihe tulee jäämään pois kaikista Tasopesukoneista.

Vastaus: Mikäli matto täyttää tasopesukoneessa pestävien mattojen kriteerit eli on 0,5 – 3 cm paksu, kovapohjainen ja yksipuolinen vesipestävä matto, sen voi pestä tasopesukoneessa. HUOM! Tarkista aina maton oma pesuohje. Mikäli käytävänmatto on pehmeä, kaksipuoleinen matto, esim. räsymatto, sen voi pestä mattokoneessa ja kuivata tankokuivauskaapissa.

Vastaus: Kumipohjaisen maton kulku tasopesukoneen pesulinjassa voi olla kumin kitkaisuudesta johtuen hankalaa. HUOM! Tarkista aina maton oma pesuohje.

Vastaus: Mikäli matto täyttää tasopesukoneessa pestävien mattojen kriteerit eli on 0,5 – 3 cm paksu yksipuolinen vesipestävä matto, voi sen todennäköisesti pestä tasopesukoneessa. Huopapohjaisia mattoja on onnistuneesti pesty tasopesukoneissa, mutta on hyvä huomioida seuraavat asiat: Jokainen huopamatto on yksilö ja valmistustapa vaikuttaa pestävyyteen. Tarkista ennen pesua, että huopa on kauttaaltaan kunnolla kiinni matossa. Huopapohjainen matto tarvitsee yleensä kovapohjaista mattoa enemmän jälkikuivatusta, sillä huopa todennäköisesti imee pesun aikana kosteutta itseensä. Tasopesukone pesee maton yhdeltä puolelta. Mikäli maton huopapohja on likainen, pohjapuoli ei puhdistu tasopesukoneessa. Pesu tapahtuu omalla vastuulla. HUOM! Tarkista aina maton oma pesuohje.

Vastaus: Vesipestävät, yksipuoleiset, kovapohjaiset matot pestään tasopesukoneessa. Tutustu aina maton pesuohjeeseen.

Vastaus: Kyllä voi. Mattokoneeseen mahtuu kerrallaan kaksi isoa mattoa (esim. kaksi 170 x 230 cm:n kokoista mattoa) ja tasopesukoneessa voi pestä 2 m leveän maton.

Vastaus: Mattokoneissa linkouksesta tulee optimaalisin tulos täydellä koneellisella. Hyvin pienen maton linkoamistulos voi jäädä vajaaksi. Kannattaa siis mahdollisuuksien mukaan pyörittää täysiä koneellisia parhaan pesu- ja linkoustuloksen saamiseksi. Se on myös energiatehokkainta.

Tasopesukoneessa maton tulisi jäädä vain hieman kosteaksi. Mikäli mattosi on pesun jälkeen märkä, soita huoltonumeroon 010 292 7799.

Vastaus: Mikäli aitomatto on vesipestävä, sen voi todennäköisesti pestä tasopesukoneessa. Tasopesukoneen pesutekniikka perustuu painehuuhtelumenetelmään. Veden lämpötila on n. 35 °C ja se on sopiva lämpötila useimmille villa- ja silkkimatoille. Käytetty hajusteeton pesuaine on myös sopiva villan ja silkin pesuun. Tasopesukoneissa on onnistuneesti pesty sekä villaisia että silkkisiä aitomattoja. Jokainen matto on yksilö ja niiden pesu tapahtuu aina omalla vastuulla. Huolellisiin esivalmisteluihin kuuluu maton imurointi, tahrojen käsittely sekä mahdollisten purkautumien korjaaminen. Pesumenetelmä on hellävarainen ja puhdistaa maton syvältä saakka.

Vastaus: Tasopesukoneessa maton maksimipaksuun on 3 cm. Mikäli kantti on muuta mattoa huomattavasti paksumpi, pesujälki saattaa olla kantin kohdalta ja vierestä epätasainen. Tätä voi koettaa ehkäistä tahranpoistoaineella tai kanttien esipesulla. Valitettavasti varmaa ratkaisua täydelliseen pesutulokseen emme voi näiden mattojen kohdalla taata. Teemme kehitystyötä asian ratkaisemiseksi.

Vastaus: Tasopesukoneessa voi pestä kovapohjaisen maton, jonka mitat ovat: paksuus 0,5 – 3 cm ja maksimileveys 2 m. Maton lyhyen sivun leveys voi siis olla 2 metriä, pituuden puolesta on onnistuneesti testipesty 4 metriä pitkä matto.

Vastaus: Matto tulee pestä ehjänä eli korjaa rispaantumat ennen pesua. Näin vältät mattoa rispaantumasta lisää ja koneetkin pysyvät ehjinä. Esivalmisteluihin kuuluu maton kunnon tarkistus ja korjaaminen, hyvä imurointi ja tahranpoistoaineen laitto tahrojen ja erityisen likaisten kohtien päälle.

If you use the [wpsl_map] shortcode outside a store page, then you need to set the ID or category attribute.